Τρελοπενηντάρης [1971]

trelopenhntarhs

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Καραγιάννης Κώστας
Σενάριο:
Πρετεντέρης Κώστας
Παραγωγή: Καραγιάννης - Καρατζόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντάρας Λάμπρος, Διαλυνά Ρίκα, Πάνου Καίτη, Τζανετάκος Αλέκος, Βανιτά Βίκυ, Προύσαλης Αθηνόδωρος, Μοσχίδης Γιώργος, Φυσσούν Κώστας, Παπαχρήστος Νίκος, Μπάρτης Γιώργος, Μαλούχος Βασίλης, Κεδράκας Νάσος, Μπισλάνης Δημήτρης, Φιλιππίδης Ανδρέας, Τζεβελέκος Σωτήρης, Βολονάκη Δήμητρα, Ασκαρίδου Αλεξία, Φαρμάκη Μαίρη, Καλπάκη Αταλάντη, Μακάκος Γιάννης, Μαντά Μιράντα, Τζιόβα Ντίνα, Αλεξοπούλου Ειρήνη.
Διάρκεια: 95
Εισιτήρια: 262347
Α' Προβολή: 4/1/1971

Υπόθεση:

Ο Ανδρέας Τεπενδρής είναι ένας μεσήλικας που διατηρεί σχολή μανεκέν,η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Στη ζωή του θα επανεμφανιστεί ο συμπολεμιστής του από την Αλβανία, Νίκος Παρασκευόπουλος που έλειπε χρόνια στην Αμερική και γύρισε τώρα πάμπλουτος στην Ελλάδα. Ο Νίκος για οικονομική βοήθεια θα του αντιπροτείνει ένα στοίχημα πρόκληση που ο Ανδρέας θα αποδεχθεί ευχαρίστως.

Ατάκες:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΠΕΝΔΡΗΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ): Ίσιο το κορμί, ψηλά το κεφάλι, κίνησις αρμονική, βήμα ανάλαφρο, ύφος αρχοντικόν. Και κυρίως σοβαρότης. Όχι τσαχπινιές, όχι νάζια και καμώματα. Το μανεκέν δεν είναι μπαλαρίνα του μουσικού θεάτρου. Το μανεκέν είναι ένα πλάσμα που φορώντας μια ξένη τουαλέτα ενσαρκώνει μια ξένη προσωπικότητα. Όταν θα βρίσκεστε επάνω στην πασαρέλα των επιδείξεων, εσείς δε θα είσαστε εσείς. Εσείς θα είσαστε μια άλλη κυρία που θα φορά το φουστάνι που φοράτε αυτή τη στιγμή εσείς...
ΜΑΘΗΤΡΙΑ #1: Τι λεει;
ΜΑΘΗΤΡΙΑ #2: Δεν ξέρω, αλλά είναι σπουδαίος δάσκαλος...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΠΕΝΔΡΗΣ: Εσύ τι είσαι;
ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ: Μέλος της ορχήστρας.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΠΕΝΔΡΗΣ: Α, να χαθείς! Θα πιάσουμε κουβέντα τώρα και με τους μουζικάντηδες;
ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ: Με παρεξηγήσατε. Είμαι διευθυντής της ορχήστρας.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΠΕΝΔΡΗΣ: Ααα, είσαι ο φον Κάραγιαν, να πούμε;
ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ: Όχι, αυτός είναι σκηνοθέτης...
(Ο Κωσταντάρας τον καρπαζώνει)


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA