Η Μαρία της Σιωπής [1973]

mariasiwphs

Είδος: Δραματική
Σκηνοθεσία: Δαλιανίδης Γιάννης
Σενάριο: Αθηναίος Πέτρος
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Πρωταγωνιστούν: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Αλεξανδράκης Αλέκος, Ζερβός Παντελής, Καλογήρου Σπύρος, Διανέλλος Λαυρέντης, Ζαφειρίου Ελένη, Λαμπροπούλου Καίτη, Κωνσταντάρου Μαρία, Μπισλάνης Δημήτρης, Σίσκος Γιώργος, Νέζος Γιώργος, Κουμαριανού Ειρήνη, Συρογιάννης Ανδρέας, Χειμωνίδης Γιάννης.
Διάρκεια: 95
Εισιτήρια: 202403
Α' Προβολή: 1/1/1973

Υπόθεση:

Η Μαρία, η κόρη του μπαρμπά Λάμπρου, είναι η μουγκή του χωριού που όλοι κοροϊδεύουν. Ο νέος δάσκαλος του χωριού Γρηγόρης, μόλις την γνωρίσει προθυμοποιείται να της μάθει την γλώσσα των κωφάλαλων. Ο πατέρας της εντυπωσιάζεται που καταφέρνει και επικοινωνεί με την κόρη του και αλλάζει ριζικά συμπεριφορά απέναντί της. Ένα βράδυ η Μαρία θα βιαστεί από τον πρόεδρο του χωριού, αλλά δε θα πει σε κανένα τίποτε μέχρι που μετά από τρεις μήνες αποκαλύπτεται η εγκυμοσύνη της.

Σχόλια:

Η τελευταία ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη Φίνος Φιλμ. Έκτη συνεργασία Βουγιουκλάκης - Αλεξανδράκη στη μεγάλη οθόνη. Η τελευταία φορά που είχαν ξανασυνεργαστεί ήταν πριν από 9 χρόνια, το 1964, με τις ταινίες που προβλήθηκαν μαζί στον κινηματογράφο, Το Δόλωμα και Η Σωφερίνα. Τρίτη συνεργασία μεταξύ Βουγιουκλάκης και Γιάννη Δαλιανίδη (δεν πολυσυμπαθούσε ο ένας τον άλλον), μετά τις ταινίες Η Μουσίτσα (1959) και Η Ψεύτρα (1963).


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA