Η Κρεββατομουρμούρα [1971]

krebbatomourmoura

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Λάσκος Ορέστης
Σενάριο: Σακελλάριος Αλέκος
Παραγωγή: Καραγιάννης - Καρατζόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Γκιωνάκης Γιάννης, Κοντού Μάρω, Ξενίδης Σταύρος, Παπαναστασίου Νίκος, Τσαγανέα Νίτσα, Νέζερ Μαρίκα, Στασινοπούλου Τιτίκα, Τζίφος Γιώργος, Φαρμάκη Μαίρη, Τσιγκάλου Νίκη, Τριανταφύλλου Καίτη, Μαντά Μιράντα.
Διάρκεια: 84
Εισιτήρια: 164012
Α' Προβολή: 15/3/1971

Υπόθεση:

Ο δικηγόρος Σάββας Τσιβικλής θα δεχθεί για δώρο από μια παλιά του φίλη, δύο λιονταράκια από το Κονγκό. Θέλονας να τα ξεφορτωθεί για να μη τα δει η γυναίκα του Κούλα, τα κάνει δώρο σε έναν πελάτη του συνεταίρου του Μένιου για να τα κάνει δώρα σε μια νέα του κατάκτηση. Η χαρά του Σάββα θα είναι μεγάλη που τα ξεφορτώθηκε, το ίδιο μεσημέρι όμως θα τα ξαναβρεί μπροστά του, όταν θα τα φέρει η γυναίκα του ισχυριζόμενη ότι είναι δώρο μιας φίλης της από το Κονγκό.

Σχόλια:

Κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού έργου Τα Λιονταράκια των Γιαννάκόπουλου και Σακελλάριου.
Άλλη μια κωμωδία, από τις πάμπολλες του Ελληνικού Κινηματογράφου, που στηρίζεται σεναριακά στις παρεξηγήσεις. Αυτή τη φορά, το γαϊτανάκι του γέλιου στήνουν δύο λιονταράκια μπιμπλό από το Κογκό. Η Μαρίκα Νέζερ είναι απολαυστική στον ρόλο της κουφής μάρτυρας. Ο Γκιωνάκης και η Κοντού υποδύονται για τρίτη φορά το ζευγάρι στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Η πρώτη ήταν το 1960 στην ταινία Ένας Δον Ζουάν Για Κλάματα και η δεύτερη το 1967 στην κωμωδία Ο Αχόρταγος.


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA