Αιχμάλωτοι Του Μίσους [1972]

aixmalwtoimisous

Είδος: Δραματική
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Φώσκολος Νίκος
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Πρωταγωνιστούν: Λάσκαρη Ζωή, Καρράς Κώστας, Ανουσάκη Ελένη, Δαδινόπουλος Νίκος, Σίσκος Γιώργος, Φαρμάκη Μαίρη, Φώσκολος Νίκος, Βαφιάς Γρηγόρης, Κανδήλας Γιάννης, Καρύδης Ντίνος, Τσιγκάλου Νίκη, Πασχαλίδης Νίκος, Σακελλαρίου Λίτσα, Μπέλλος Γιώργος.
Διάρκεια: 101
Εισιτήρια: 124745
Α' Προβολή: 25/12/1972

Υπόθεση:

Η Βίκυ Κουβαριώτου επέστρεψε από τον εμφύλιο του Κογκό σε άσχημη κατάσταση. Την μεταφορά της ανέλαβε ο Άγγελος φον Ζίραχ με ένα από τα πλοία του. Ο Άγγελος αναλαμβάνει την θεραπεία της και συνδέεται μαζί της πάρα τις αντιρρήσεις της γραμματέως του, Τζίνας. Η Βίκυ ζει μέσα σε ένα όνειρο, όμως οι έντονες συναισθηματικές μεταπτώσεις του Άγγελου, αρχίζουν να την προβληματίζουν...

Σχόλια:

Άλλο ένα γνήσιο "Φωσκολικό" σενάριο και δεύτερη συνεργασία με την Ζωή Λάσκαρη, μετά το 1966 στο Δάκρυα Για Την Ηλέκτρα. Όπως συνηθίζεται σε σενάρια του Νίκου Φώσκολου, ο ήρωας ή η ηρωίδα, βασανίζεται από τραυματικές εμπειρίες και εσωτερικούς "δαίμονες" που τον/την οδηγούν σε ένα δραματικό ξέσπασμα. Αυτή τη φορά, η Ζωή Λάσκαρη βιώνει τον εμφύλιο του Κογκό. Αντίστοιχα παραδείγματα, πολλά: Το 1966, στην Κοινωνία Ώρα Μηδέν, ο Κούρκουλος, κυνηγιέται από τα φαντάσματα του αεροπορικού δυστυχήματος που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει. Την ίδια χρονιά, στον Άνθρωπο που Γύρισε Από τον Πόνο, ο Νίκος Ξανθόπουλος γυρνάει από τον πόλεμο της Κορέας, ένα ψυχικό και σωματικό ράκος που ταλανίζεται από τις μνήμες του πολέμου. Το 1970, ο Καζάκος σαν γνήσιος βετεράνος πολέμου, ταλαιπωρείται από τις θύμησες ενός φρικαλέου πολέμου, στην δραματική ταινία Εν Ονόματι του Νόμου. Την ίδια χρονιά, ο Νίκος Κούρκουλος, μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου θα φωνάξει το πασίγνωστο "Όχι άλλο κάρβουνο" στην ταινία Ορατότης Μηδέν.


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA