Ορατότης Μηδέν [1970]

oratothsmhden

Είδος: Δραματική
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Φώσκολος Νίκος
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Πρωταγωνιστούν: Κούρκουλος Νίκος, Χρονοπούλου Μαίρη, Κατράκης Μάνος, Καλογήρου Σπύρος, Γαλανός Νίκος, Βαγενά Άννα, Αντωνόπουλος Άγγελος, Αργύρης Γιάννης, Καζάν Βαγγέλης, Τσαπέλης Ζώρας, Ζαχαροπούλου Τζένη, Τσιούνης Άρης, Κεδράκας Νάσος, Πασχαλίδου Ρένα, Κονταρίνης Ερρίκος, Λυκομήτρος Νίκος.
Διάρκεια: 112
Εισιτήρια: 640720
Α' Προβολή: 5/1/1970

Υπόθεση:

Ο μοναδικός επιζών από το ναύαγιο του ατμόπλοιου Χριστίνα είναι ο Άγγελος Κρεούζης. Παρά τις πιέσεις των πλοιοκτητών της γνωστής οικογένειας Ρίχτερ, ο Άγγελος κάνει το χρέος του προς τους χαμένους συναδέλφους του. Η κατάθεση του στο ναυτοδικείο είναι καταπέλτης. Σε λίγο καιρό διαπιστώνει ότι όλα τα ναυτιλιακά γραφεία είναι κλειστά γι' αυτόν. Η ανάγκη του να βρει δουλειά είναι επιτακτική καθώς συντηρεί οικονομικά τον φιλάσθενο αδελφό του Κωστή. Έτσι, αποφασίζει να αλλάξει τακτική...

Σχόλια:

Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών Κούρκουλος και Χρονοπούλου, σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε μια σειρά ταινιών, όπως παλαιότερα είχε συμβεί με το ζευγάρι Κούρκουλος - Καρέζη. Μετά τη Βουγιουκλάκη, τον Παπαμιχαήλ, την Λάσκαρη, τον Βέγγο, την Καρέζη και τον Ξανθόπουλο, ο Κούρκουλος γίνεται με τη σειρά του, από τους εμπορικότερους ηθοποιούς του Ελληνικού σταρ σύστεμ.
Το τραγούδι που τον συνοδεύει στη σκηνή όπου καταστρέφει τα υπάρχοντά του, είναι του Στράτου Διονυσίου "Βρέχει Φωτιά στη Στράτα μου". Μετά την ταινία αυτή, η καριέρα του τραγουδιστή εκτινάχθηκε στα ύψη.

Ατάκες:

ΚΡΕΟΥΖΗΣ (ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ): Τι κάνετε μωρέ; Όχι άλλο κάρβουνο! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟΟΟ!

Πολυμέσα: Αρχεία Ήχου


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA
πηγή σχολίων: Δίτομη Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικός Κινηματογράφος 2005 Ελληνικά Γράμματα ISBN: 9604067761