Νύχτα Γάμου [1967]


nyxtagamou

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Δαλιανίδης Γιάννης
Σενάριο: Σπυρόπουλος Βασίλης, Παπαδούκας Παναγιώτης
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Πρωταγωνιστούν: Βουτσάς Κώστας, Καραγιάννη Μάρθα, Γεωργίτσης Φαίδων, Αρβανίτη Μπέτυ, Βογιατζής Γιάννης, Τσιτσόπουλος Γιώργος, Μεταξά Μαίρη, Λαλοπούλου Μαίρη, Χαλκιά Μαίρη, Κρεούζη Νίκη, Ζορμπάς Χρήστος, Κάσσου Γαλήνη, Λοϊζου Ελένη.
Διάρκεια: 90
Εισιτήρια: 525647
Α' Προβολή: 11/12/1967

Υπόθεση:

Ενα ζευγάρι διαλύει τον αρραβώνα του ύστερα από μακροχρόνια σχέση. Που να φανταστούν όμως ότι μετά από λίγο καιρό θα συναντηθούν τυχαία μέσα σε ένα ξενοδοχείο, όντας και οι δύο παντρεμένοι με διαφορετικούς φυσικά συντρόφους και μένοντας σε αντικρυστά δωμάτια!

Σχόλια:

Ελεύθερη κινηματογραφική διασκευή μιας θεατρικής κωμωδίας του Φεϊντό. Η Μπέτυ Αρβανίτη κάνει μια δυναμική εμφάνιση και καταφέρνει να πλασαριστεί δίπλα στις μεγάλες σταρ της εποχής. Όταν γυριζόταν η ταινία, ήταν νιόπαντρη με τον Φαίδων Γεωργίτση (παντρεύτηκαν την 1η Ιανουαρίου 1967). Ο Κώστας Βουτσάς, επιχειρεί για πρώτη φορά, έναν καινούργιο τύπο, αυτόν του αγαθού Κωνσταντινουπολίτη, που του ταιριάζει και θα τον επαναλάβει και σε άλλες ταινίες.

Ατάκες:

ΙΑΚΩΒΟΣ (ΒΟΥΤΣΑΣ): Άκου μαμά... Ήρθε εδώ η Πέπη και την έδιωξα... Ναι! Της είπα όσα με είπες, αλλά με είπε χαλβά και πολύ στενοχωρήθηκα... Μαμά, άκου, να με κάνεις κιοφτέδες, πολλούς κιοφτέδες... και κομματάκι χαλβά...


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA
πηγή σχολίων: Δίτομη Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικός Κινηματογράφος 2005 Ελληνικά Γράμματα ISBN: 9604067761