Της Νύχτας Τα Καμώματα [1957]


thsnyxtaskamwmata


Είδος: Σπονδυλωτή Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Σακελλάριος Αλέκος
Σενάριο: Σακελλάριος Αλέκος, Γιαννακόπουλος Χρήστος
Παραγωγή: Τζαλ Φιλμ
Πρωταγωνιστούν: Αυλωνίτης Βασίλης, Γιούλη Σμαρούλα, Χατζηαργύρη Ελένη, Διαμαντόπουλος Βασίλης, Ρίζος Νίκος, Γκιώνακης Γιάννης, Μανέλλης Φραγκίσκος, Διανέλλος Λαυρέντης, Μακρής Ορέστης, Φέρμης Γιάννης, Πατρικίου Λέλα, Νοταρά Σαπφώ, Αγγελίδης Ράλλης, Προύσαλλης Αθηνόδωρος, Τζενεράλης Θανάσης, Ευαγγελίδου Εύα, Παπαδόπουλος Γιάννης, Βουδούρης Τάκης, Ρώης Γιώργος, Μιχάλας, Λινάρδου Νίκη, Πλοιός Βαγγέλης, Καταπόδης Παύλος, Κοκκίνου Καίτη, Μεντής Κώστας, Αναγνωστοπούλου Ασπασία, Καλατζής Σάββας, Κουμούτση Γ., Λέτα, Καλατζόπουλος Γιάννης, Καλατζοπούλου Μίρκα, Γιαννίδη Νίνα.
Διάρκεια: 72
Εισιτήρια: 27474
Α' Προβολή: 25/3/1957

Πολυμέσα: Αρχεία Video

Υπόθεση:

Η ταινία παρακολουθεί τη νυχτερινή περιπολία ενός αστυφύλακα και τις διάφορες γλυκόπικρες καταστάσεις που αντιμετωπίζει. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, συναντά ανθρώπους με ιδιαιτερότητες που του κάνουν τη ζωή δύσκολη...

Σχολία:

Ως θεατρικό έργο των Σακελλάριου / Γιαννακόπουλου, είχε ανέβει από τον θίασο του Μίμη Φωτόπουλου, με τίτλο: "Ουδέν Αξιοσημείωτο". Στην κινηματογραφική της μεταφορά, τον ρόλο του αστυφύλακα υποδύεται ένας απολαυστικός Βασίλης Αυλώνιτης. Πλειάδα αγαπημένων ηθοποιών πρωταγωνιστεί σε αυτό το κρυμμένο διαμάντι του Ελληνικού Κινηματογράφου, που είναι λιγότερο γνωστό από ότι θα έπρεπε.

Από τις πιο απολαυστικές στιγμές του Ελληνικού Κινηματογράφου, ο καβγάς των "βαρύμαγκων" Γκιωνάκη, Μανέλλη, Τζενέραλη και Προύσαλλη που καρπαζώνουν τον "μικρό" του μαγαζιού, Νίκο Ρίζο! Τη παράσταση κλέβουν στις δραματικές στιγμές του έργου, ο Ορέστης Μακρής για άλλη μια φορά στον ρόλο του μεθύστακα και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος στο ρόλο του άνεργου οικογενειάρχη. Στις κωμικές στιγμές, πέρα από τους Γκιωνάκη, Μανέλλη και Ρίζου στη σκηνή του καβγά, ωραίες στιγμές έχουν η Σμαρούλα Γιούλη και ο Κώστας Μεντής σε ρόλο βίαιου αδελφόυ της Γιούλη και ο Γιάννης Φέρμης στον ρόλο του καρπαζωμένου σύζυγου.

πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA