Στουρνάρα 288 [1959]


stournara288

Εναλλακτικός Τίτλος: Φτώχεια και Αριστοκρατία - Σάτυρα Φτώχεια και Αριστοκρατία
Είδος: Ηθογραφία
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Δημόπουλος Ντίνος
Παραγωγή: Κονιτσιώτης Κλέαρχος
Πρωταγωνιστούν: Μακρής Ορέστης, Παπαγιαννόπουλος Διονύσης, Ηλιόπουλος Ντίνος, Τριάντη Ντίνα, Ασημακοπούλου Μπεάτα, Χαριλάου Βούλα, Γιούλη Σμαρούλα, Γαβριηλίδης Γιώργος, Κρεββατά Μαρίκα, Θεοχάρη Καίτη, Χρονοπούλου Μαίρη, Βέμπο Σοφία, Φέρμας Νίκος, Καλλιβωκάς Δημήτρης, Καζής Νίκος, Αβδής Απόστολος, Κανάκης Βασίλης, Βλαχόπουλος Άρης, Ράλλης Κώστας, Παπανίκας Βασίλης, Κωστόπουλος Λάμπρος, Σημιριώτης Δημήτρης.
Διάρκεια: 79
Εισιτήρια: 51056
Α' Προβολή: 19/1/1959

Υπόθεση:

Οι κάτοικοι της Στουρνάρας 288, έχουν ο καθένας την δική τους ιστορία. Ο θυρωρός της πολυκατοικίας παρακολουθεί όλους, στις χαρές, στις λύπες, στους έρωτες, στους τσακωμούς και στις περιπέτειές τους. Όμως κι ο ίδιος δε μένει αμέτοχος, αφού η μοναδική συγγενής του, η εγγονή του Χαρούλα, θα μπλέξει με τον γιο του εργοστασιάρχη Αγησίλαου Παπαφρονιμόπουλου...

Σχολία:

Βασισμένο στο θεατρικό έργο των Ν. Τσιφόρου & Π. Βασιλειάδη. Πρώτη εμφάνιση του Κλεαρχου Κονιτσιώτη με την ιδιότητα του παραγωγού. Οι Γαβριηλίδης και Κρεββατά (που υπήρξαν και παντρεμένοι), υποδύονται το ζευγάρι που τσακώνονται επί παντώς επιστητού, ρόλους που θα ξαναπαίξουν αργότερα και στην ταινία Της Ζήλειας Τα Καμώματα, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Μάρω Κοντού.

Ατάκες:

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: Ετελείωσε αγαπητέ μου! Ετελείωσε!


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA
πηγή σχολίων: Δίτομη Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικός Κινηματογράφος 2005 Ελληνικά Γράμματα ISBN: 9604067761