Να Πεθερός, Να Μάλαμα [1960]


nape8eros

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Νούσιας Μάριος
Παραγωγή: Ελληνικός Κινηματογραφικός Οργανισμός
Πρωταγωνιστούν: Ηλιόπουλος Ντίνος, Διαμαντόπουλος Βασιλής, Αναλυτή Κάκια, Νικολαϊδης Δημήτρης, Γαρμπή Τζόλυ, Κυριακού Άννα, Αγγελίδης Ράλλης, Ζέζα Δήμητρα, Ξυδής Νίκος, Κουμούτσου Γεωργία, Λαχανάς Α., Αλεξίου Γιώργος, Φύσκιλη Ανθή, Κομνηνός Εμμανουήλ.
Διάρκεια: 69
Εισιτήρια: 11230
Α' Προβολή: 1/1/1960

Υπόθεση:

Λίγες ώρες πριν την άφιξη του Αριστείδη, του υποψήφιου μνηστήρα της Μαίρης, ο πατέρας της Ανδρέας, ευυπόληπτος πολίτης, προφασίζεται επείγουσα συνάντηση με τον Μητροπολίτη, ενώ στην πραγματικότητα έχει ραντεβού με την γειτόνισα του Μπέτυ. Ο Αριστείδης καθοδόν για το σπίτι της Μαίρης θα έχει μια σειρά ατυχιών, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστεί άγρια με τον Ανδρέα (τον οποίο δεν γνωρίζει), τη στιγμή που βρίσκεται με την Μπέτυ σε μια γκαρσονιέρα.

Σχολία:

Κινηματογραφική διασκευή της θεατρικής κωμωδίας "Μικροί Φαρισαίοι" του Δημήτρη Ψαθά, που αργότερα (1967) παρουσιάστηκε και με τον τίτλο Αριστείδης ο Ατυχής. Πρώτη συνθετική δουλειά του Μίμη Πλέσσα στον Κινηματογράφο. Ο Πλέσσας ήταν τότε πολύ γνωστός και ως ερμηνευτής της τζαζ μουσικής.

Ατάκες:

(ο Αριστείδης ανακαλύπτει τον "κύριο Πρόεδρο", κρυμμένο πίσω από μια πόρτα! Ο Πρόεδρος με ύφος ατάραχο και μαύρο γυαλί, αποκρίνεται:)
ΑΝΔΡΕΑΣ (ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ): Τι θέλετε κύριε; Τι συμβαίνει;


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA
πηγή σχολίων: Δίτομη Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικός Κινηματογράφος 2005 Ελληνικά Γράμματα ISBN: 9604067761