Μουσίτσα [1959]


mousitsa

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Δαλιανίδης Γιάννης
Παραγωγή: Ρωμύλος Φιλμ
Πρωταγωνιστούν: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Μπάρκουλης Ανδρέας, Στολίγκας Κούλης, Γκιωνάκης Γιάννης, Βέγγος Θανάσης, Ιατρίδης Σταύρος, Στρατηγού Αλέκα, Λαμπίρη Καίτη, Χρυσοπούλου Ρούλα, Χριστοφορίδης Τάκης, Πανταζής Πέτρος, Ραυτόπουλος Κίμων.
Διάρκεια: 82
Εισιτήρια: 72095

Υπόθεση:

Η Αλίκη είναι ένα ατίθασο κορίτσι που δε στεριώνει σε καμιά δουλειά. Τελευταία της ελπίδα, η θέση της δακτυλογράφου στην εφημερίδα 'Εσπερινά Νέα'. Οταν όμως ο αρχισυντάκτης της αναθέτει να πάρει συνέντευξη από έναν Ελληνοαμερικανό ερευνητή, τα πράγματα περιπλέκονται...

Σχολία:

Μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές συμπράξεις του Ανδρέα Μπάρκουλη και της Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Αλίκη, καθοδηγούμενη από την σκηνοθετική και σεναριογραφική μαεστρία του Γιάννη Δαλιανίδη, απελευθερώνει την σκανδαλιάρικη περσόνα της. Ο Δαλιανίδης εκνευρίζεται από το "σταριλίκι" της Βουγιουκλάκης και ξανασυνεργάζεται μαζί της άλλες δύο μόλις, φορές: Το 1963 στην Ψεύτρα και το 1973 στην Μαρία της Σιωπής της Φίνος... Την ίδια χρονιά με τη Μουσίτσα (1959) το άστρο της Βουγιουκλάκης ανυψώνεται στα ουράνια, με την κλασσική ταινία της Φίνος Φιλμ, Το Ξύλο Βγήκε Από Τον Παράδεισο.

πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA