Διακοπές στην Αίγινα [1958]


DiakopesAigina

Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Λαμπρινός Ανδρέας
Σενάριο: Λαμπρινός Ανδρέας
Παραγωγή: Λαμπρινός Ανδρέας
Πρωταγωνιστούν: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Μπάρκουλης Ανδρέας, Βέγγος Θανάσης, Χαλκούση Ελένη, Καλογιάννης Μιχάλης, Καββαδία Τασώ, Ιατρίδης Σταύρος, Βρασιβανόπουλος Γιώργος, Στρατηγού Αλέκα, Μοσχίδης Γιώργος, Στράντζαλης Κώστας, Τσίρκας Μιχάλης.
Διάρκεια: 89
Εισιτήρια: 24561

Υπόθεση:

Ο δημοσιογράφος Τζόνης έρχεται στην Αίγινα μαζί με την κόρη του Αλίκη για δουλειές, αλλά και για διακοπές. Στο λιμάνι η Αλίκη θα γνωριστεί με τον Ζαν, απόγονο μεγάλης αρχοντικής οικογένειας του νησιού, ο οποίος δε θα της αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα, αλλά θα της παρουσιαστεί σαν το μπεκρή του νησιού, Γιάνναρο. Σε κάποια άλλη στιγμή θα ξανασυναντηθούν και θα της συστηθεί ως Ζαν. Η Αλίκη θα νομίσει ότι ανακάλυψε τον δίδυμο αδελφό του Γιάνναρου...

Σχόλια:

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 ο Ανδρέας Μπάρκουλης συνήθιζε να εμφανίζεται ως το ερωτικό αντικείμενο του πόθου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στις 6 συνολικά φορές που έχουν συνεργαστεί κινηματογραφικά, οι πέντε είναι στα τέλη της δεκαετίας του '50 (Μουσίτσα, Διακοπές στην Αίγινα, Μαρία Πενταγιώτισσα, Έρωτας Στους Αμμόλοφους και ο Μιμίκος και η Μαίρη). Το τρίο Μπάρκουλης - Βουγιουκλάκη - Κωνσταντάρας, έχουν συναργαστεί κινηματογραφικά άλλη μια φορά, ένα χρόνο πρίν (1957) στη φουστανέλλα, Μαρία η Πενταγιώτισσα.

πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA