Τρεις Κούκλες Κι Εγώ [1960]


treiskoukles


Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Τσιφόρος Νίκος
Σενάριο: Βασιλειάδης Πολύβιος, Τσιφόρος Νίκος
Παραγωγή: Αφοι Ρουσσόπουλοι - Λαζαρίδης Γ. - Σαρρής Δ. - Ψαρράς Κ.
Πρωταγωνιστούν: Ηλιόπουλος Ντίνος, Καραγιάννη Μάρθα, Κοντού Μάρω, Τριάντη Ντίνα, Λευτεριώτης Γιώργος, Ρίζος Νίκος, Στεφανίδου Σμαρώ, Τσιτσόπουλος Γιώργος, Χριστοφορίδης Τάκης, Φέρμας Νίκος, Αθανασίου Μαργαρίτα, Λίντα Μαίρη, Παγουλάτος Διονύσης, Κοντογιάννης Βελισσάριος, Βοσκόπουλος Τόλης, Βαρώσης Γρηγόρης, Σκανδάλη Γιούλα, Γρηγορίου Ν., Σάκαινας Βαγγέλης, Βάβαλης Τάκης, Χόνδρου Εύα.
Διάρκεια: 77
Εισιτήρια: 52632

Υπόθεση:

Οι συνέταιροι ενός οίκου μόδας, αποφασίζουν να στείλουν το λογιστή τους Μανώλη, μαζί με τρία μανεκέν, Ντόλυ, Λένα και Μαρίνα, σε παραθεριστικά κέντρα, προκειμένου να πουλήσουν τα φορέματα που κάθονται στις αποθήκες τους. Στο πλοίο γνωρίζονται με τον εκατομμυριούχο Ανδρέα Λάρη, ο οποίος ταξιδεύει ιγκόγνιτο. Στο ξενοδοχείο ο Μανώλης παίρνει την θέση του Ανδρέα, ενώ εκέινος υπόσχεται να τον βοηθήσει στην πώληση των ρούχων.

Σχολία:

Μοναδικός κινηματογραφικός ρόλος για την τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα, στον ρόλο της ατίθασης συζύγου του Τάκη Χριστοφορίδη. Η ταινία επίσης σηματοδοτεί την μοναδική κινηματογραφική συνύπαρξη δύο μεγάλων Ελληνίδων πρωταγωνιστριών του Ελληνικού Κινηματογράφου της δεκαετίας του '60, της Μάρως Κοντού και της Μάρθας Καραγιάννη.
Το "Τρεις Κούκλες Κι Εγώ" είναι η προτελευταία ταινία που θα σκηνοθετήσει ο μεγάλος Τσιφόρος. Η τελευταία, "Ο Κλέαρχος, η Μαρίναι κι ο Κοντός", θα γυριστεί ένα χρόνο αργότερα, το 1961.
Ιδιαίτερη στιγμή της ταινίας, ο χορός τσα-τσα της Μάρως Κοντού και του Ντίνου Ηλιόπουλου!

Ατάκες:

ΜΑΝΩΛΗΣ (ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ): Ο έρωτας είναι σαν τις αμοιβάδες. Γι' αυτό πρέπει να είναι... αμοιβαίος!

ΜΑΡΙΝΑ (ΤΡΙΑΝΤΗ): Δε θα πέσεις;
ΜΑΝΩΛΗΣ: όχι γιατί θα βραχώ.
ΜΑΡΙΝΑ: Ε και;
ΜΑΝΩΛΗΣ: Αφού είμαι στεγνός γιατί να βραχώ; Θα βραχώ και μετά θα βγω έξω να στεγνώνω;
ΜΑΡΙΝΑ: Ναι!
ΜΑΝΩΛΗΣ: Προτιμώ να στεγνώνω απευθείας.

Τραγουδιστική ατάκα από την ταινία: «και πιρουλί και πιρουλά και πιρουλί λουλί λουλά!»

πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA