Τζο, ο Τρομερός [1955]


tzotromeros


Είδος: Κωμωδία
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Δημόπουλος Ντίνος
Παραγωγή: Ανζερβός
Πρωταγωνιστούν: Ηλιόπουλος Ντίνος, Παπαγεωργίου Μαργαρίτα, Τσαγανέας Χρήστος, Ρίζος Νίκος, Παπαγιαννόπουλος Διονύσης, Ζερβός Παντελής, Σγουρίδου Νίνα, Αργύρης Γιάννης, Νέζος Γιώργος, Ανδριακόπουλος Θόδωρος.
Διάρκεια: 88
Εισιτήρια: 31940
Α' Προβολή: 21/3/1955

Υπόθεση:

Μια συμμορία σχεδιάζει να ληστέψει τα κοσμήματα του Λαυρέντιου Καλίση. Ετσι, όταν ο ιδιοκτήτης φεύγει από το σπίτι, το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή και ο Τζο με το Γαρδέλη εισβάλλουν στη βίλα. Μια δυσάρεστη όμως έκπληξη τούς περιμένει καθώς ανοίγοντας το χρηματοκιβώτιο, διαπιστώνουν ότι κάποιος άλλος κατάφερε να κλέψει τα κοσμήματα πριν από αυτούς!

Σχόλια:

Πρώτη ταινία που γυρίστηκε με το σύστημα της "Πανοραμικής Οθόνης". Ιδανικοί ερμηνευτές αυτής της ιδιότυπης κωμωδία - σάτυρας του γκαγκστερικού φιλμ, ο Ντίνος Ηλιόπουλος και η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου. Το επιτυχημένο τους δέσιμο, έδωσε την έμπνευση στον Ν. Κούνδουρο να τους αξιοποιήσει στην ταινία του Ο Δράκος (1956). Η μέτρια εμπορική επιτυχία και τον δύο ταινιών, δημιούργησε πρόβλημα στον Ηλιόπουλο, που απέκτησε τον τίτλο του αντιεμπορικού. Θα έπρεπε να προσπαθήσει πολύ, μέχρι το 1959, όταν μια μεγάλη επιτυχία με τη Τζένη Καρέζη θα γίνει αιτία να τον καλέσει η Φίνος Φιλμ και να του ανοίξει και πάλι τον δρόμο των επιτυχιών. Η ταινία που κόστισε 425.000 δραχμές, είχε καλή αποδοχή στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ελληνικές παροικίες όπου έκοψε περίπου 350.000 εισιτήρια!


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA
πηγή σχολίων: Δίτομη Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικός Κινηματογράφος 2005 Ελληνικά Γράμματα ISBN: 9604067761