Σάντα Τσικίτα [1953]


santatsikita


Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Σακελλάριος Αλέκος
Σενάριο: Σακελλάριος Αλέκος, Γιαννακόπουλος Χρήστος
Παραγωγή: Μήλας Φιλμ
Πρωταγωνιστούν: Λογοθετίδης Βασίλης, Λιβυκού Ίλυα, Στρατηγός Στέφανος, Λαμπροπούλου Καίτη, Πρωτοπαππάς Ευάγγελος, Τζενέραλης Θανάσης, Στεφανίδου Σμαρώ, Καζής Νίκος, Σταθάτου Ντίνα, Καρέτας Γιώργος, Ρούσσου Άννα, Παπαδάκης Μιχάλης, Μωραϊτοπούλου Μπέμπυ.
Διάρκεια: 89
Εισιτήρια: 89572
Α' Προβολή: 16/11/1953

Υπόθεση:

Ο Φώτης Φαγκρής ετοιμάζεται για τους αραββώνες του με την Μαίρη, όμως το αφεντικό του, ο κύριος Παναγάκος, δεν είναι πρόθυμος να του δανείσει ένα μικρό ποσό που χρειάζεται. Θα αναγκαστεί τότε να δεχθεί την πρόταση του εξαδέλφου του Μπάμπη, να παντρευτεί προσωρινά την νεαρή αλλοδαπή καλλιτέχνιδα του νυχτερινού κέντρου που διευθύνει, Τσικίτα Λοπέζ, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα παραμονής στην Ελλάδα.

Σχόλια:

Μεταφορά της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας του ζεύγους Λογοθετίδη - Λιβυκού, των Σακελλάριου/Γιαννακόπουλου, "Ο Φώτης Φαγκρής και η Τσικίτα Λοπέζ". Την εποχή εκείνη ο Σακελλάριος κατάφερε ένα σημαντικό ρεκόρ: Γύρισε την ταινία Σάντα Τσικίτα μαζί με την επόμενη της Μήλας Φιλμ, Δεσποινίς Ετών 39, στα Αιγυπτιακά στούντιο μέσα σε 3 εβδομάδες. Και οι δύο ταινίες κατάφεραν να αντέξουν στο χρόνο και να περιληφθούν στις κλασικές του Ελληνικού Κινηματογράφου.
Στην διάρκεια των γυρισμάτων ο πρόεδρος της Αιγύπτου, στρατηγός Νεγκίμπ, επισκέφθηκε τα στούντιο για να δει από κοτά τα γυρίσματα. Λέγεται πως αναπτύχθηκε ένα ειδύλλιο μεταξύ της Ίλυας Λιβυκού και ενός ωραίου αξιωματικού ο οποίος συνόδευε τον Νεγκίμπ και εντυπωσιάστηκε από την σκηνή του χορού της. Ήταν ο Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ που λίγο αργότερα ανέτρεψε τον στρατηγό και πήρε τη θέση του στη προεδρεία της χώρας!
Ξαναγυρίστηκε με τον Κώστα Χατζηχρήστο με τίτλο: "Ο Παράς και ο Φουκαράς".

Ατάκες:

ΤΣΙΚΙΤΑ ΛΟΠΕΖ (ΛΙΒΥΚΟΥ): Αστυνομίος;
ΦΩΤΗΣ (ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ): Όχι, Φαγκρίος!

ΓΑΛΛΙΔΑ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ (ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ): -Οu est le patron?
ΦΩΤΗΣ (ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ): - Τώρα τι να σου πω; Γλώσσα σου είναι, πες ό,τι θες!

πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA