Μαρίνα [1947]


marina


Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Σακελλάριος Αλέκος
Σενάριο: Σακελλάριος Αλέκος. Γιαννακόπουλος Χρήστος
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Πρωταγωνιστούν: Γκρέκα Στέλλα, Μυράτ Δημήτρης, Δεστούνης Ηλίας, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Χριστοφορίδης Περικλής, Σμυρνάκη Μαρίνα, Λυς Λίλιαν, Μαυροπούλου Μαρίκα, Γκράκα Άγκα, Βερμόν Σούζη, Παπαδοπούλου Μαργαρίτα, Πετροπούλου Έλπη, Πιρπίρογλου Λίτσα, Πανσέ Μαργαρίτα, Δούκας Κώστας, Ιωαννίδης Γιάννης, Κεδράκας Νάσος, Πρωτοπαππάς Ευάγγελος, Μιχαλάς, Σπαθόπουλος Κίμων, Τρακάδας Λευτέρης, Τσούκλος Γ., Βερώνη Ουρανία.
Διάρκεια: 68
Α' Προβολή: 10/3/1947

Υπόθεση:

Η όμορφη νησιωτοπούλα Μαρίνα, έρχεται στην Αθήνα για να βρει την τύχη της. Εκεί καταλήγει σ' ένα φτηνό καμπαρέ του Πειραιά και σώζεται τελικά από την αγάπη ενός νέου.

Σχολία:

Η πρώτη ελληνική ταινία που γυρίστηκε στην Ύδρα. Περιλαμβάνει φολκλορικά και ηθογραφικά στοιχεία, προσεγμένη σκηνοθεσία, πολύ καλή φωτογραφία, ρομαντική μουσική και τραγούδια ερμηνευμένα από το μεγάλο αστέρι της εποχής, Στέλλα Γκρέκα.
Ο Αλέκος Σακελλάριος, από τη δεύτερη ταινία του, έδειχνε να πιάνει το σφυγμό της εποχής και τις ανάγκες του κοινού, ασχολούμενος με απλά και διασκεδαστικά θέματα, χωρίς να κουράζει τους ταλαιπωρημένους από την κατοχή και τον Εμφύλιο, Έλληνες θεατές.
Πρώτη εμφάνιση των: Ευάγγελου Πρωτόπαππα, Κώστα Δούκα και Μαργαρίτας Παπαδοπούλου.

πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA