Πρόσωπα Λησμονημένα [1946]


proswpa_lhsmonhmena

Είδος: Κοινωνικό Δράμα
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Τζαβέλλας Γιώργος
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ - Ωρίων Α.Ε.
Πρωταγωνιστούν: Παππάς Γιώργος, Μυράτ Μιράντα, Λακάζ Ζινέτ, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Μουστάκα Αθανασία, Βεάκης Αιμίλιος, Στολίγκας Κούλης, Σταρένιος Δήμος. Κεδράκας Νάσος, Φιλιππίδου Μαρίκα, Γαρμπή Τζόλυ, Φραγκιαδάκη Τζούλια, Μιχαλιτσιάνου Ελένη, Γκόνης Αλέκος, Κουκούλης Γιώργος, Αρβάνης Σώτος, Σαλιάρης Τάκης, Λόγγος Γ., Γκρέκα Στέλλα, Τζαβέλλας Γιώργος
Διάρκεια: 84
Α' Προβολή: 8/4/1946

Υπόθεση:

Ο Τόνυ επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από χρόνια. Σε ένα καμπαρέ της Τρούμπας βρίσκει την παλιά ερωμένη του Μαρία που είχε εγκαταλείψει για χάρη του τον άντρα της και την κόρη της Άλκη. Η Άλκη που τώρα ετοιμάζεται να παντρευτεί με τον Παύλο, όλα αυτά τα χρόνια ήξερε ότι η μητέρα της έχει πεθάνει. Ο Τόνυ τηλεφωνεί στον πατέρα της Άλκης και του ζητάει χρήματα για να μην αποκαλύψει στην κόρη του την αλήθεια για την μητέρα της. Η Μαρία είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τον Τόνυ να καταστρέψει την ευτυχία της κόρης της.

Σχολία:

Η πρώτη συνεργασία Φίνου - Τζαβέλλα. Ο μεγάλος σκηνοθέτης που εμφανίζεται σε μια σκηνή του έργου ως οδηγός ενός αυτοκινήτου, θεωρούσε την ταινία αυτή, ως την μεγαλύτερη αποτυχία του. Και να φανταστεί κανείς πως από τους κριτικούς χαρακτηρίστηκε, τουλάχιστον σκηνοθετικά, η καλύτερη της χρονιάς. Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Νάσου Κεδράκα.

πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA