Η Φωνή Της Καρδιάς [1943]


fwnhkardias

Είδος: Κοινωνικό Δράμα
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Ιωαννόπουλος Δημήτρης
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ, Καβουκίδης Γιώργος
Πρωταγωνιστούν: Βεάκης Αιμίλος, Χόρν Δημήτρης, Λειβαδίτης Αλέκος, Πάνου Καίτη, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Τσαγανέα Νίτσα, Ιατρίδου Σωτηρία, Θεοχάρη Βάνια, Ζερβός Παντελής, Γιούλη Σμαρούλα, Βόκοβιτς Στέλιος, Ματθαίος Νίκος, Κοντούλης Γιάννης, Χαλκούση Ελένη, Βεάκη Σμαρώ.
Διάρκεια: 77
Εισιτήρια: 102237
Α' Προβολή: 29/4/1943

Υπόθεση:

Αφού εξέτισε την ποινή του στην φυλακή, για την δολοφονία του εραστή της γυναίκας του, ο κυρ Σπύρος αρχίζει να ψάχνει την κόρη του. Στην ταβέρνα που πιάνει δουλειά συχνάζει η Λίλα, η οποία είναι ερωτευμένη με τον Πέτρο. Την Λίλα διεκδικεί και ο Τζώρτζης, που μάλιστα την διαβάλει στον Πέτρο..

Σχολία:

Πρώτη κατοχική ταινία και πρώτη της Φίνος Φιλμ. Παιζόταν με μεγάλη επιτυχία επί τρεις συνεχείς εβδομάδες σε τρεις κινηματογράφους του κέντρου των Αθηνών. Μάλιστα η κοσμοσυρροή έξω από τους κινηματογράφους Ρεξ και Έσπερος, ενόχλησε ιδιαίτερα τους Γερμανούς κατακτητές. Στα παρασκήνια των γυρισμάτων αναφέρεται η παρ' ολίγον αποχώρηση του πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή, χρονογράφου και συνθέτη του ελφρού τραγουδιού, Χρήστου Χαιρόπουλου, όταν έμαθε πως στην ταινία θα ακουγόταν ένα ρεμπέτικο τραγούδι. Επίσης, πρόβλημα προέκυψε και σε μια ερωτική σκηνή της ταινίας, καθώς ο σκηνοθέτης, ερωτευμένος με την πρωταγωνίστρια Καίτη Πάνου, δεν επέτρεψε στον Δημήτρη Χορν να την φιλήσει στο στόμα όπως απαιτούσε το σενάριο.

Πρώτη εμφάνιση των: Χόρν Δημήτρη, Πάνου Καίτη, Ζερβού Παντελή, Γιούλης Σμαρούλας, Βόκοβιτς Στέλιου, Ματθαίου Νίκου, Κοντούλη Γιάννη, Χαλκκούσης Ελένης και Βεάκη Σμαρώ.


πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA
πηγή σχολίων: Δίτομη Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικός Κινηματογράφος 2005 Ελληνικά Γράμματα ISBN: 9604067761