Σχετικά με αυτή την Ιστοσελίδα

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από τη δημιουργία αυτής της σελίδας, ο παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος είναι το πάθος μου. Όπως πολλοί από σας, το νεαρό της ηλικίας μου, δεν μου επέτρεψε να ζήσω από κοντά αυτές τις εποχές. Άς είναι καλά λοιπόν η Ελληνική τηλεόραση και τα DVDs προσφάτως, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να κάνουμε "χάζι" τις ικανότητες των ηθοποιών αυτής της εποχής, κομμένες και "γραμμένες" στα υπέροχα σενάρια ανθρώπων όπως ο Σακελλάριος και ο Δαλιανίδης.

Και εδώ ακριβώς θα ήθελα να πω κάτι:

Το CineHellas.com, είναι ένα προσωπικό site που δεν έχει στόχο να "βγάλει λεφτά" από τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Όπως θα παρατηρήσατε, δεν υπάρχει ούτε ένα banner ή κάποια άλλη μορφή διαφήμισης.

Λόγω όμως της φύσης του, θα βρείτε υλικό παρμένο από "αλλού" - δεν είναι δυνατόν να ξέρω την Βιογραφία π.χ. του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ούτε ήμουν παρών για να τραβήξω φωτογραφίες από το Ξύλο Βγήκε Απ' τον Παράδεισο! Όπου λοιπόν υπάρχει τέτοιο υλικό, θα προσπαθήσω να αναφέρω την πηγή και να δίνω, ει δυνατόν, κάποιο σχετικό link.
Αν κάποιοι από τους ιθύνοντες, αισθάνονται ότι το αποτέλεσμα αυτό συνιστά λογοκλοπή ή παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, ας επικοινωνήσει μαζί μου και θα φροντίσω να αποσύρω το επίμαχο υλικό.

Επαναλαμβάνω όμως ότι στόχος αυτού του site δεν είναι το χρηματικό κέρδος και ούτε πρόκειται να γίνει.

Κινητήριος μοχλός, υπήρξη η αγάπη για τον Ελληνικό Κινηματογράφο των δεκαετιών του '50 και του '60 και η ανάγκη να βρίσκει κάποιος που μυείται στην μαγεία του Ελληνικού Κινηματογράφου, εύκολα και γρήγορα, ταινίες διαμάντια που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν γνώριζε, καθώς και να ανακαλύψει τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας.

Φιλικά,
Υπεύθυνος Ιστοσελίδας

Υ.Γ.: Όποιος ή όποια έχει να προσφέρει επιπλέον υλικό - ανέκδοτο υλικό, φωτογραφίες, αρχεία πολυμέσων - σχετικα με τον παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο, ας επικοινωνήσει μαζί μου με email !