Πάνου Καίτη


panou2
Η Καίτη Πάνου υπήρξε μια από τις δημοφιλέστερες εν ζενί του ελληνικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε στον Πύργο Βουλγαρίας το 1927, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα όπου έκανε τις πρώτες εμφανίσεις της στο παιδικό θέατρο. Σπούδασε κλασικό μπαλέτο.

Το 1943 ξεκίνησε στο σινεμά με την ταινία Η Φωνή της Καρδιάς, πλάϊ στον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Στην πρώτη φάση της καριέρας της συμμετείχε σε 6 σημαντικές ταινίες: Η Φωνή της Καρδιάς (1943), Η Βίλλα με τα Νούφαρα (1945), 100000 Λίρες (1948), Άννα Ροδίτη (1948), Το Παιδί μου Πρέπει να Ζήσει (1951) και ο Δρόμος με τις Ακακίες (1954).

Το 1954 παντρεύεται και σταματάει τον κινηματογράφο για 6 χρόνια. Επανέρχεται δυναμικότερη πάλι δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, το 1960, στην ταινία Ένας Δον Ζουαν για Κλάματα.

Σπούδασε στη Σχολή Ηθοποιών Κινηματογράφου του Γ. Θεοδοσιάδη. Έλαβε μέρος σε 30 ταινίες, κυρίως δράματα και κομεντί. Στο θέατρο ξεκίνησε το 1962 με το θίασο του Μίμη Φωτόπουλου και στη συνέχεια συνεργάστηκε μι θίασους γνωστών πρωταγωνιστών.

πηγή: Δίτομη Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικός Κινηματογράφος 2005 Ελληνικά Γράμματα ISBN: 9604067761

Φιλμογραφία (εώς το 1973):

1943 ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, Η
1945 ΒΙΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΦΑΡΑ, Η (ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ)
1948 100.000 ΛΙΡΕΣ (ΓΑΜΠΡΟΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ)
1948 ΑΝΝΑ ΡΟΔΙΤΗ
1951 ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΤΟ
1954 ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΚΙΕΣ, Ο
1960 ΕΝΑΣ ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ (ΜΩΡΟ ΜΟΥ, ΤΟ)
1962 ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, Ο

1962 ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, Η
1962 ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
1963 ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ, Ο
1963 ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
1963 ΤΡΕΛΛΟΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
1964 ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ
1965 ΚΛΑΙΩ ΚΑΙ Σ' ΑΝΑΖΗΤΩ
1965 ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΡΚΟΣ, Ο
1965 ΧΩΡΙΣΜΟΣ
1967 ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ
1967 ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑΣ, Η
1968 ΡΩΜΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, Ο

1968 ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΑ΄ ΧΕΙ 400, Ο
1969 ΜΠΛΟΦΑΤΖΗΣ, Ο
1969 ΚΑΚΟΣ, Ο ΨΥΧΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΟΔΟΣ, Ο
1971 ΤΡΕΛΟΠΕΝΗΝΤΑΡΗΣ, Ο
1971 ΦΑΦΛΑΤΑΣ, Ο
1971 ΠΡΟΚΛΗΣΗ (ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ - LOVE ABOVE ALL)
1972 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠ΄ ΤΗ ΖΕΣΤΗ, Ο
1972 ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΡΑΣΤΩΝ