Λάσκαρη Ζωή


laskarh2
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα είναι Ζωή Κουρούκλη και είναι εξαδέλφη της συνώνυμης γνωστής τραγουδίστριας. Σπούδασε στη Σχολή Π. Κατσέλη, απ' όπου αποφοίτησε το 1969. Το 1959 συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς, όπου αναδείχτηκε Σταρ Ελλάς και στη συνέχεια αντιπροσώπευσε την Ελλάδα σε ανάλογους διαγωνισμούς στο εξωτερικό.

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1961, ως πρωταγωνίστρια στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, Κατήφορος, υποδυόμενη τη "Ρέα", ρόλος που την καθιέρωσε αμέσως. Το 1965 σχημάτισε δικό της θίασο και περιόδευσε στην Κύπρο. Ηθοποιός, κυρίως του κινηματογράφου, συνεργάστηκε κατ' αποκλειστικότητα με τη Φίνος Φιλμ, με την οποία γύρισε σημαντικές ταινίες στις δεκαετίες '60 και '70.

Το 1976 έκανε την είσοδό της στην τηλεόραση, ως πρωταγωνίστρια της σειράς "Ρωμαίος και Ιουλιέτα". Είναι σύζυγος του γνωστού δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Χαρακτηριστικοί Ρόλοι: Ο Κατήφορος, Νόμος 4000, Ένα Κορίτσι για Δύο, Ίλιγγος, Ίστορια μιας Ζωής, Δάκρυα για την Ηλέκτρα, Στεφανία, Όλγα Αγάπη μου.

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία:

1961 ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, Ο
1962
ΑΤΣΙΔΑΣ, Ο
1962 ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΡΥΟ
1962
ΝΟΜΟΣ 4000
1963
ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΔΥΟ
1963 ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
1963 ΙΛΙΓΓΟΣ
1964
ΕΓΩΙΣΜΟΣ
1965 ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ
1965 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ
1965 ΤΕΝΤΥ ΜΠΟΪ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
1966 ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ
1966 ΣΤΕΦΑΝΙΑ
1967
ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΟΙ ΧΑΝΤΡΕΣ, ΟΙ
1968 ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
1968
ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
1968 ΟΛΓΑ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
1970 ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
1970 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
1971
ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ, ΣΤΟΠ!
1972
ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ
1973
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ