Λαμπροπούλου Καίτη


lampropoulou2
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926.

Βγήκε κατευθείαν στο θέατρο, ως εξαιρετικό ταλέντο, στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης "Αγριόπαπια". Με το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε πολλά χρόνια, παίζοντας σε έργα όπως: "Σουάνεβιτ", "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε", "Κωνσταντίνου και Ελένης", "Βυσσινόκηπος", "Στέλλα Βιολάντη", "Το πρώτο έργο της Φάννυ", "Δεν μπορείς να ξέρεις", "Χαρούμενα νιάτα", "Βρικόλακες" κ.ά.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και πήρε μέρος σε παραστάσεις όπως: "Ζητείται υπηρέτης", "Το φιντανάκι", "Κατά φαντασίαν ασθενής", "Στρατηγήματα εραστών", "Λοκαντιέρα", "Ο κουρέας της Σεβίλλης", "Καινούργια ζωή", "Φοιτητές", "Το χαλάζι", "Οπως με θες" κ.ά.

Αποχωρώντας από το Εθνικό Θέατρο, συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους στο ελεύθερο θέατρο και πήρε μέρος σε πολλές παραστάσεις, ανάμεσα στις οποίες: "Ονειρο θερινής νύχτας", "Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι", "Επιθεωρητής", "Μιμίκος και Μαίρη", "Θεοδώρα η μεγάλη", "Καλοκαίρι και καταχνιά", "Ο ανακριτής έρχεται", "Τ' αρραβωνιάσματα", "Πρωτευουσιάνος", "Η ζωή ειναι ωραία", "Η Ρένα εξώκειλε", "Η γυναίκα μου φάντασμα", "Τόπο στα νιάτα", "Οπερα της πεντάρας", "Εύθυμη χήρα", "Ήταν όλοι τους παιδιά μου", "Λυσσιστράτη" κ.ά.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1951, στην ταινία Το παιδί μου πρέπει να ζήσει. Στην τηλεόραση συμμετείχε σε πολλά σήριαλ, ("Παράξενος ταξιδιώτης", "Βασίλισσα Αμαλία", "Μυστικοί αρραβώνες", "Τυχεροί και άτυχοι", "Το ξενοδοχείο", "Αναδυομένη", "Μη μου γυρνάς την πλάτη", "Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του", "Εύθυμη χήρα" κ.ά.) και σε θεατρικά ("Ο σοβαρός κύριος Ερνέστος", "Η τελευταία θυσία" κ.ά.).

Σύζυγός της ήταν ο δημοσιογράφος - σεναριογράφος Γεώργιος Ρούσσος.

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία (εώς το 1973):

1951 ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΤΟ
1952
ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ
1953
ΣΑΝΤΑ ΤΣΙΚΙΤΑ
1954 ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΤΟ
1956
ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ, Ο
1956 ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ, Ο (ΙΙΙ)
1959 ΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ
1960
ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ
1961
ΑΛΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, Η
1963 ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13
1963
ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
1964 Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ
1964 ΣΩΦΕΡΙΝΑ, Η
1964 ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ (ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ)
1965
ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, Η
1965 ΚΑΛΛΙΟ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
1966 ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ)
1968 ΖΗΛΙΑΡΑ, Η
1968
ΡΩΜΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, Ο
1969 ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΣΕ, Ο
1971
ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑΝΑΣΗ
1972
ΑΛΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΩΡ, Η
1972 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1973
ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, Η