Κρεββατά Μαρίκα


krebbata2
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1911. Μητέρα της ήταν η ηθοποιός Σοφία Κρεββατά. Από μικρή βρέθηκε στη σκηνή ερμηνεύοντας ρόλους σε οπερέτες και αργότερα στη Λυρική σκηνή.

Το 1930 παντρεύτηκε, για μικρό διάστημα, τον ηθοποιό Άγγελο Μαυρόπουλο και απέκτησε μια κόρη, την επίσης ηθοποιό Γκέλυ Μαυροπούλου. Δεύτερος της σύζυγος, υπήρξε ο ηθοποιός Γιώργος Γαβριηλίδης.

Κινηματογραφικό ντεμπούτο έκανε το 1957 στην ταινία Δελησταύρου και Υιός. Σε μερικές ταινίες έπαιξε πλάι στον σύζυγό της Γιώργο Γαβριηλίδη και σαν κινηματογραφικό ζευγάρι, διάσημο για τους τσακωμούς του (Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε, Στουρνάρα 288)!

Πέθανε το 1994.

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία (εώς το 1973):

1957 ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ
1959
ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ΟΥ, Ο
1959 ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠ΄ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΤΟ
1959 ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 288 (ΣΑΤΥΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ)
1959 ΛΙΖΑ ΤΟ 'ΣΚΑΣΕ, Η
1960
ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ, ΤΟ
1961 ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ (ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ)
1962 ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
1962 ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΓΑΤΑ
1963
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ
1963 ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ
1964 ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ
1964 ΔΙΔΥΜΑ, ΤΑ
1964 ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ
1964 ΤΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑ
1965 ΥΙΕ ΜΟΥ, ΥΙΕ ΜΟΥ
1965 ΕΞΙΛΕΩΣΙΣ
1965 ΒΑΝΑ
1965 ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ, Ο
1965 ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, Ο
1965 ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ
1965 ΦΤΩΧΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ, Ο (ΕΝΑΣ ΑΠΕΝΤΑΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ)
1966
ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ, Η
1966 ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ
1967 ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑΣ, Ο (ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΘΟΥΣ)
1967 ΜΟΔΙΣΤΡΟΣ, Ο
1968 ΠΕΘΕΡΟΠΛΗΚΤΟΣ, Ο
1969 ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ
1969 ΞΥΠΝΑ ΚΟΡΟΪΔΟ
1969 ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ, Ο
1969 ΚΟΜΗΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ, Η
1970 ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ, Ο
1970 ΑΠΙΘΑΝΟΣ, Ο
1970 ΑΧΤΥΠΗΤΟΣ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ, Ο
1970 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΗΣ, Ο
1971 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ
1972 ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΩΤΗΡΗ
1972 ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, Ο
1973 ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, Ο
1973 ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΗΣ