Καραγιάννη Μάρθα


karagiannh2
Γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1939 στην Αθήνα και σπούδασε χορό. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1956, στις ταινίες Η Άγνωστος και Φτώχεια Έρως και Κομπίνα, για ν' ακολουθήσει μια μεγάλη καριέρα στις επόμενες δεκαετίες, καθώς ήταν ένα από τα βασικά στελέχη των ταινιών της Φίνος Φιλμ, στις οποίες εκτός από πρωταγωνίστρια διακρίθηκε για τις χορευτικές της ικανότητες.

Χαρακτηριστικοί κινηματογραφικοί της ρόλοι: Ζητείται Ψεύτης (1961), Έξω οι Κλέφτες (1961), Ένα Κορίτσι Για Δύο (1963), Κάτι Να Καίει (1963), Οι Θαλασσιές οι Χάντρες (1967), Το Ανθρωπάκι (1969) κ.ο.κ.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1957, με το έργο "Ελέφαντες και ψύλλοι". Πήρε μέρος σε πολλές παραστάσεις με έργα όπως: "Όμορφη πόλη", "Της κακομοίρας", "Η γυναικούλα μας", "Το ρετιρέ της Εύας", "Πεπονόφλουδα" κ.ά.

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία (εώς το 1973):

1956 ΑΓΝΩΣΤΟΣ, Η
1956 ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑ
1957 ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ
1958 ΑΔΕΚΑΡΟΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ
1958 ΚΟΜΗΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ, Ο
1959 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ
1959 ΘΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, Ο
1960
ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΙ ΕΓΩ
1960 ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ
1961 ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ
1961
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ
1961 ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ, Ο
1961 ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
1962 ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ
1962
ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΡΥΟ
1962 ΤΑΞΙΤΖΗΣ, Ο (ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ, Ο)
1962 ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ, Ο
1963 ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
1963
ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΔΥΟ
1963 ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΙΜΙΟΣ
1963 ΚΑΖΑΝΟΒΑΣ, Ο
1963
ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ
1963 ΘΥΜΙΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΙΠΤΗΖ, Ο (ΘΥΜΙΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ, Ο)
1964 ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ, ΟΙ
1964 ΠΑΡΑΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ, Ο
1964 ΕΝΑΣ ΖΟΡΙΚΟΣ ΔΕΚΑΝΕΑΣ
1965 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ
1966 ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ (5000 ΨΕΜΜΑΤΑ)
1966 ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ
1966 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
1967
ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΟΙ ΧΑΝΤΡΕΣ, ΟΙ
1967
ΝΥΧΤΑ ΓΑΜΟΥ
1968
ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ
1968
ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
1969 ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ, ΤΟ
1969 ΠΕΘΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑ
1969
ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ, Η
1971 ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ, ΣΤΟΠ!
1972
ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ, Ο (ΠΕΤΑΕΙ...)

Αρχεία Video:

Κάτι Να Καίει