Γιουλάκη Κατερίνα


gioulakh2
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή έγινε το 1959 στο έργο Η Κυρία του Κυρίου, ενώ στο σινεμά ξεκίνησε το 1961, στη ταινία Δουλέψτε για να Φάτε.

Μέχρι σήμερα έχει λάβε μέρος σε 42 ταινίες, παίζοντας σε κωμωδίες και κομεντί. Μεγάλη δημοτικότητα απέκτησε από την τηλεόραση.

Το 1966 τιμήθηκε με το βραβείο της Εταιρίας Ελλήνων θεατρικών Συγγραφέων για την προσφορά της στην Ελληνική κωμωδία.

Χαρακτηριστικές στιγμές της: Ο Σπαγγοραμένος, Μια Ιταλίδα Απ' την Κυψέλη, Ο Παπατρέχας, Το Κοροϊδακι της Πριγκηπέσσας.


πηγή: Δίτομη Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικός Κινηματογράφος 2005 Ελληνικά Γράμματα ISBN: 9604067761

Φιλμογραφία:

1961 ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ (ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ)
1962
ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, ΟΙ
1962 ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ, Ο
1962 ΠΙΘΑΡΙ, ΤΟ
1962 ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΠΤΑΣΙΑ, Η
1963 7 ΗΜΕΡΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ (ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ)
1963 ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
1963
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ
1963
ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ, Ο
1963 ΤΥΧΕΡΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ, ΤΟ
1964 ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ
1964 ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ, ΟΙ
1964 ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ, Ο
1966 ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ΄ ΜΟΥΝ ΑΝΤΡΑΣ
1966
ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ, ΟΙ
1966
ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ, Ο
1966 Ο,ΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ
1967
ΣΠΑΓΓΟΡΑΜΕΝΟΣ, Ο
1967 ΣΑΤΡΑΠΗΣ, Ο
1968
ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ
1968 ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΙΑ ΔΡΑΧΜΗ
1969 ΣΤΡΑΒΟΞΥΛΟ, ΤΟ (ΙΙ)
1969 ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ
1970 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ
1970 ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΣΟΙ
1970 ΘΑΝΑΣΗΣ, Η ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, Ο (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΕΛΛΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ, Η)
1971
ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ, Ο
1971 ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ
1971 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ
1972
ΚΟΡΟΪΔΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑΣ, ΤΟ
1973 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΠΟΛΥ, Ο

Αρχεία Video:

Μια Ιταλίδα Απ' την Κυψέλη