Βούρτση Μάρθα


bourtsh3
Ηθοποιός κυρίως του θεάτρου που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο κινηματογράφο με τα δεκάδες μελοδράματα στα οποία πρωταγωνίστησε.

Χαρακτηριστικές τις στιγμές: Είμαι μια Δυστυχισμένη, Είναι Μεγάλος ο Καημός, Κάθε Καημός και Δάκρυ, Απόκληροι της Κοινωνίας, Καρδιά μου Πάψε να Πονάς, Περιφρόνα με Γλυκιά μου, Με Πόνο και με Δάκρυα, Εξιλέωση, Το Φύλαχτό της Μάνας.

Το 1966, ίδρυσε την εταιρία "Μάρθα - Φιλμ" μαζί με τον σύζυγό της, μακιγιέρ και στιχουργό Φώντα Φιλέρη. Μετά τα μέσα της δεκαετίας του '80, πήρε μέρος και σε τηλεοπτικές σειρές ("Καπνισμένος ουρανός") κ.ά.


πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία:

1959 ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ, Ο
1960
ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ, ΤΑ
1960 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΤΟ
1960 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΙΑΣ ΟΡΦΑΝΗΣ
1960 ΠΟΘΟΙ ΣΤΑ ΣΤΑΧΥΑ
1961 ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΑ
1961 ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ, Ο
1962 ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ
1962 ΠΙΘΑΡΙ, ΤΟ
1962 ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ, Ο
1962 ΟΡΦΑΝΗ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ
1963 ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΣΤΟΡΓΗ
1963 ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
1963 ΚΟΥΡΑΣΘΗΚΑ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΤΗΣΩ
1963 ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΝΕΛΛΗ
1963 ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ
1963 ΟΣΑ ΚΡΥΒΕΙ Η ΝΥΧΤΑ (ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ)
1964 ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ
1964 ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΑΗΜΟΣ
1964 ΚΑΘΕ ΚΑΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥ
1964 ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ
1964 ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΗ, Η
1964 ΔΑΚΡΥΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΑ, ΤΑ
1964 ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΣΕΡΝΕΙ, Η (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ, Η)
1964 ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ (ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ)
1964 ΦΕΥΓΩ ΜΕ ΠΙΚΡΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ (ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΣ, Ο)
1964 ΜΟΔΙΣΤΡΟΥΛΑ, Η
1965 ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
1965 ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΟΝΑΣ
1965 ΠΕΡΙΦΡΟΝΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ
1965 ΕΞΙΛΕΩΣΙΣ
1965 ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ
1965 ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ, ΤΟ
1965 ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ
1966 ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΩ ΑΠ' ΤΗ ΖΩΗ
1966 ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
1967 ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕ ΛΥΓΙΣΕ
1967 ΚΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ
1968 ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
1968 ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΑ, ΤΑ
1969 ΠΕΘΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑ
1969 ΚΟΥΡΕΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟ
1970 ΜΑΡΘΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ
1970 ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ
1972 ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η Μάρθα Βούρτση και ο Νίκος Ξανθόπουλος αποτέλεσαν την "αφρόκρεμα" του Ελληνικού μελό. Όπου οδύνη και πόνος, μέσα η Μάρθα Βούρτση. Λόγω της μανιέρας της σε ρόλους σπαραξικάρδιους της αποδόθηκε το προσωνύμιο "Μάρθα Κλάψα"!


Αρχεία Video:

Κίτρινα Γάντια