Βαλσάμη Νόρα


balsamh2
Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σπούδασε χορό και ρυθμική στην Αίγυπτο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1966, σε δεύτερους ρόλους σε ταινίες της Φίνος Φιλμ ( Οι Κυρίες της Αυλής και Στεφανία) και σύντομα έγινε πρωταγωνίστρια. Παράλληλα άρχισε τις εμφανίσεις της στο ελεύθερο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση όπου πρωταγωνίστησε σε σήριαλ που σκηνοθέτησε ο σκηνοθέτης και σύζυγός της Ερρίκος Ανδρέου.

Χαρακτηριστικές στιγμές της, οι ταινίες: Οι Κυρίες Της Αυλής (1966), Στεφανία (1966), Γαμπρός Απ' το Λονδίνο (1967), Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια (1967), Για Ποιον Χτυπά η Κουδούνα (1968), Ο Γόης (1969), Ο Ψεύτης (1968), Τα Δύο Πόδια σε ένα Παπούτσι (1969) και Ο Κατεργάρης (1971).

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία (εώς το 1973):

1969 ΠΕΘΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑ
1969 ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟ, ΤΟ
1969 ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ Σ' ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ, ΤΑ
1970 ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
1970
ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΧΙΠΠΙΣΑ, Η
1971
ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ, Ο
1971 ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΙΑΣΤΟΣ ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΣ
1972
ΚΟΡΟΪΔΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑΣ, ΤΟ
1972 ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, Ο