Τσούκας Νίκος


tsoukas2
Γεννήθηκε στην Δεσκάτη Γρεβενών το 1935. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1962, πλάι στο Μίμη Φωτόπουλο, με το έργο "Εξω οι κλέφτες". Στη συνέχεια έπαιξε με την Έλλη Λαμπέτη στο έργο "Η μικρή μας πόλη" και αργότερα συνεργάστηκε με τους Κατερίνα, Κώστα Μουσούρη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Τζένη Καρέζη, Κώστα Ρηγόπουλο, Κάκια Αναλυτή, Σωτήρη Μουστάκα, Αλίκη Βουγιουκλάκη κ.ά.

Το ντεμπούτο του στον Κινηματογράφο το έκανε το 1962, με τις ταινίες Προδομένη Αγάπη και Η Νύφη το 'Σκασε. Μερικοί από τους πλέον χαρακτηριστικούς ρόλους του ήταν στις ταινίες: Η Βίλλα των Οργίων, Η Νεράϊδα και το Παλληκάρι, Το Στραβόξυλο και Η Ωραία του Κουρέα.

Στη μικρή οθόνη πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά "Ταξίδι", που τον έκανε δημοφιλή στο πλατύ κοινό και ακολούθησαν οι "Πάρκινγκ", "Όταν ήμουν δάσκαλος" κ.ά.

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία (εώς το 1973):

1962 ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ
1962 ΝΥΦΗ ΤΟ ΣΚΑΣΕ, Η (ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ;)
1963 ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΟ, ΤΟ
1964
ΒΙΛΛΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ, Η
1964 ΑΝΗΦΟΡΟΣ, Ο
1965
ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
1966
ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ, Η
1966
ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ, ΟΙ
1966
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ
1966 ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ (ΕΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ)
1966 ΠΟΝΗΡΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ
1967
ΘΟΥ ΒΟΥ, ΦΑΝΕΡΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ 000 (ΒΟΗΘΕΙΑ Ο ΒΕΓΓΟΣ)
1968
ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ, Η
1968 ΤΣΑΧΠΙΝΗΣ, Ο
1968 ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΑ
1969 ΘΥΜΑ, ΤΟ
1969 ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ, Η
1969 ΣΤΡΑΒΟΞΥΛΟ, ΤΟ (ΙΙ)
1969
ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ, Η
1969 ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟ, ΤΟ
1969 ΚΟΜΗΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ, Η
1969 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΑΤΑ, Ο
1969 ΑΛΤ ΚΑΙ Σ' ΕΦΑΓΑ, ΕΔΩ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
1969 ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ Σ' ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ, ΤΑ
1970 ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
1970 ΔΥΟ ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΤΣΙΔΑΣ
1970 ΜΑΡΘΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ
1971 ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, Η
1972
ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ
1972 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΝΥΦΕΣ, ΚΟΡΟΪΔΑ ΓΑΜΠΡΟΙ
1972 ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΩΤΗΡΗ