Πάρλας Χρήστος


parlas2
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1936.

Σπούδασε στην Αθήνα στη Σχολή Κ. Μιχαηλίδη. Ηθοποιός θεάτρου από το 1957, εμφανίστηκε παράλληλα και στον κινηματογράφο σε πρώτους ή κύριους ρόλους.

Την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο την έκανε το 1962 με τις ταινίες Δέκα Μέρες στο Παρίσι, Ο Γαμπρός μου ο Δικηγόρος.

Είναι σύζυγος της επίσης ηθοποιού Νανάς Σκιαδά.



πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία (μέχρι το 1973):

1962 ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
1962 ΓΑΜΠΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, Ο
1963 ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ
1963 ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ, ΤΑ
1963 ΜΙΚΡΗ ΖΗΤΙΑΝΑ, Η
1964
ΒΙΛΛΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ, Η
1964 ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ, Η (ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ)
1965
ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
1965 ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΜΟΥ (ΑΤΥΧΗΜΑ, ΤΟ)
1965 ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ, Ο
1965 ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙ
1966 ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΣΕΙΣ ΟΡΦΑΝΗ
1966 ΠΛΗΓΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
1967 ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, ΤΟ
1967 ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΡΑΠΕΤΗ
1967 ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, Ο
1968 ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΟΝΕΣΕ
1968 ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΡΑΨΩΔΙΑ (IMPERIALE)
1968 ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ Ν' ΑΓΑΠΟΥΝ
1969 ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
1969 ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ (11:43 ΑΝΤΙΟ - ΣΙΩΠΗ)