Ντούζος Ανδρέας


ntouzos2
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου του 1936. Σπούδασε στη Σχολή Τ. Μουζενίδη.

Ηθοποιός του θεάτρου από το 1953, πρωτοεμφανίστηκε τον ίδιο χρόνο και στον κινηματογράφο στην ταινία Οι κολασμένοι. Εχει λάβει μέρος σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, ως ηθοποιός αλλά και ως χορευτής. Το 1967 πήγε στην Αμερική για θεατρική μετεκπαίδευση.

Παιδιά του είναι οι επίσης ηθοποιοί Τέτα Ντούζου και Στηβ Ντούζος.

Χαρακτηριστικοί Ρόλοι: Αλλοίμονο στους Νέους, Έξω οι Κλέφτες, Η Βίλλα των Οργίων, Υπάρχει και Φιλότιμο, Φωνάζει ο Κλέφτης, Ραντεβού στον Αέρα, Φουκοθαλασσιές.


πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία:

1953 ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ΟΙ
1955 ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΗ
1956
ΔΡΑΚΟΣ, Ο
1957 ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΤΑΣ
1961
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
1961 ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ
1961 ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ
1962 ΛΟΥΣΤΡΑΚΟΣ, Ο
1962 ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΓΑΤΑ
1962 ΚΑΤΡΑΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ (ΚΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΙΙ, ΛΥΤΡΩΣΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ)
1963 ΑΣΩΤΟΣ, Ο
1963 ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΝΕΛΛΗ
1963 ΠΛΗΓΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
1963 ΟΣΑ ΚΡΥΒΕΙ Η ΝΥΧΤΑ (ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ)
1964
ΒΙΛΛΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ, Η
1964 ΕΞΩ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ
1964 ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ
1964 ΠΙΚΡΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ
1965 ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ
1965 ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΟΝΑΣ
1965 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ
1965
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
1965 ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ
1965 ΕΧΘΡΟΙ, ΟΙ
1966 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
1966 ΦΟΥΣΚΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ
1966 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΤΙΜΑΣΜΕΝΗ
1967 ΚΟΡΟΪΔΑΡΑ, Η
1967 ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ (ΟΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ)
1967 ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ
1967 ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ (ΣΑΠΙΛΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ, Η)