Νέγκας Χρήστος


negkas2
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1936.

Σπούδασε στις σχολές Θεάτρου Τέχνης και Κ. Μιχαηλίδη. Ηθοποιός του θεάτρου με πλούσιο ρεπερτόριο ρόλων στο ενεργητικό του, για ένα διάστημα ανέπτυξε δραστηριότητα στον κινηματογράφο και υπήρξε δημοφιλής "ζεν πρεμιέ".

Το ντεμπούτο του στο κινηματογράφο το έκανε το 1960 με τις ταινίες Το Αγρίμι, Χίλιες Παρά Μία Νύχτες και Η Μοίρα μιας Ορφανής. Εμφανίστηκε κυρίως σε μελοδράματα. Αργότερα έγινε παραγωγός ταινιών και στη συνέχεια σχημάτισε δικό του θίασο και περιόδευσε την Ελλάδα.

Πέθανε πρόωρα το 1974.

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία:

1960 ΑΓΡΙΜΙ, ΤΟ
1960 ΧΙΛΙΕΣ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ
1960 ΜΟΙΡΑ ΜΙΑΣ ΟΡΦΑΝΗΣ, Η
1963 ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ, Ο (ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ)
1963
ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ
1964 ΠΟΝΕΣΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
1964 ΑΠΟΝΗ ΖΩΗ
1964 ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΣΕΡΝΕΙ, Η (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ, Η)
1964 ΕΚΛΑΨΑ ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
1964 ΦΕΥΓΩ ΜΕ ΠΙΚΡΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ (ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΣ, Ο)
1964 ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ, Ο
1964 ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΜΑΡΤΗΣΑ
1964 ΟΡΦΑΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ
1964 ΜΟΔΙΣΤΡΟΥΛΑ, Η
1965 ΚΑΤΑΡΑ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ ΒΑΡΙΑ
1965 ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ, Ο
1965 ΚΛΑΙΩ ΚΑΙ Σ' ΑΝΑΖΗΤΩ
1965 ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ
1966 ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ
1966 ΑΧΑΡΙΣΤΗ, Η
1966 ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ (ΕΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ)
1966 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ
1966 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΠΟΘΟΙ
1967 ΑΝΤΙΖΗΛΟΙ
1967 ΑΝΤΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
1967 ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ
1967 ΚΑΡΔΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ Ν' ΑΓΑΠΟΥΝ
1967 ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, Ο
1969 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ
1969 ΚΡΑΥΓΗ ΜΙΑΣ ΑΘΩΑΣ, H
1969 ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, Η
1969 ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ ΝΕΙΑΤΑ
1971 ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
1972 ΑΕΡΑ! ΑΕΡΑ! ΑΕΡΑ!