Μουστάκας Σωτήρης


moustakas2
Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1940.

Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας το γυμνάσιο στην Κύπρο, συνεργάστηκε με το θίασο του Κίμη Ραυτόπουλου κι έτσι απέκτησε την πρώτη του επαφή με το θέατρο. Αργότερα ήρθε στην Ελλάδα και μετά τη φοίτησή του στο Εθνικό Θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή με το θίασο Αναλυτή-Ρηγοπούλου, σ' ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο.

Εκεί τον πρόσεξε ο Μιχάλης Κακογιάννης και του πρότεινε να παίξει στο Ζορμπά το ρόλο του τρελού Μιμιθού, που ήταν και ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος.

Το 1965 έκανε μία δυναμική εμφάνιση στο θέατρο ΡΕΧ με το έργο του Μολιέρου, "Ο Ασυλλόγιστος".

Από το 1966 άρχισε να παίζει σε διάφορες επιθεωρήσεις και κωμωδίες πλάι σε μεγάλους ηθοποιούς, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η κινηματογραφική του καριέρα, με χαρακτηριστικούς ρόλους που τον έκαναν γνωστό στο πλατύ κοινό. Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό, Μαρία Μπονέλου.

Πέθανε στις 4 Ιουνίου του 2007 από πρόβλημα του αναπνευστικού.

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία (εώς το 1973):


1965 ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΤΟ
1965 ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
1966 ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ
1966 ΦΩΣ... ΝΕΡΟ... ΤΗΛΕΦΩΝΟ... ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ
1966 ΦΙΦΗΣ, Ο ΑΧΤΥΠΗΤΟΣ
1967 ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ
1967
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ
1967 ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΗΔΕΝ
1967 ΧΑΖΟΜΠΑΜΠΑΣ, Ο
1967 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ
1967 ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ (ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, Ο)
1967 ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑΣ, Η
1967 ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ, Ο
1967 ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΑ
1967 ΜΟΔΙΣΤΡΟΣ, Ο
1968 ΜΠΟΥΦΟΣ, Ο
1968 ΑΘΗΝΑ Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ (ΓΥΜΝΟ ΓΙΑ ΔΟΛΩΜΑ)
1968 ΘΑ ΤΑ ΚΑΨΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ
1968 ΤΣΑΧΠΙΝΗΣ, Ο
1968 ΠΕΘΕΡΟΠΛΗΚΤΟΣ, Ο
1968 ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ, ΟΙ
1969 ΞΥΠΝΑ ΚΟΡΟΪΔΟ
1969 ΠΕΘΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑ
1969
ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ, Η
1969 ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ
1970 ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
1970 ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ, Η
1970 ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΝΙΕΣ
1970 ΑΧΑΪΡΕΥΤΟΣ, Ο
1970 ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ, ΤΟ
1971 ΑΝΔΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ Ν ΑΓΑΠΟΥΝ, ΟΙ
1971 ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟΣ, Ο
1971 ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ
1971 ΘΥΜΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΣΙΤΣΙΟΥ (ΘΥΜΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ)