Μιχαλακόπουλος Γιώργος


mixalakopoulos2
Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, το 1961. Διετέλεσε και καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Θεάτρου.

Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κατά την περίοδο 1974-1986, ενώ διατέλεσε και Αντιπρόεδρος ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Ιθάκη - Έξοδος - Στροφή - Παρέμβαση). Οργάνωσε στις φυλακές Κορυδαλλού με φυλακισμένους στο θεατρικό εργαστήρι 1981.
 
Το 1973 ίδρυσε το Θέατρο Σάτιρας και έπαιξε στα έργα: "Ω, τι κόσμος μπαμπά" (του Κώστα Μουρσελά), "Ας παίξουμε τους δολοφόνους", "Σάκκο και Βαντζέττι", "Συνεργός" (του Ντύρεμαντ), "Αίτηση σε γάμο", "Βλαβερές συνέπειες του καπνού" (του Τσέχωφ). Παιδική σκηνή «Τα παιδιά στο δάσος του Ρομπέν» (Τζόν Κρόκερ).
 
 Σαν θεατρικός σκηνοθέτης, σκηνοθέτησε αρκετά έργα, ανάμεσα στα οποία: Τα παιδιά στο Δάσος του Ρομπέν" του Τζ. Κρόκερ, "Εκκλησιάζουσες" Θέατρο Διαδρομή, "Λυσιστράτη" Θέατρο Διαδρομή, "Ο Θάνατος του Εμποράκου" Θέατρο Διαδρομή.
 
Στον κινηματογράφο έπαιξε σε αρκετά έργα, κάνοντας το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1964, στη ταινία Οι Φτωχοδιάβολοι. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του: "Ξύπνα Βασίλη" (του Δ. Ψαθά, σκηνοθεσία Δαλιανίδη) στο ρόλο του ποιητή Φανφάρα, "Ένας ιππότης για τη Βασούλα" και "Η ωραία του κουρέα" του Ντ. Δημόπουλου.

Φιλμογραφία (εώς το 1979):

1964 ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΙ, ΟΙ
1965 ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΧΑΚΙ
1967 ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ, Ο
1967 ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ (ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΑΜΠΡΟΣ)
1968 ΕΝΑΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΟΥΛΑ
1969
ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ
1969
ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ, Η
1972 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΜΕΙΣ
1979 ΕΝΑ ΓΕΛΑΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ