Καρράς Κώστας


karras2
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε στη Σχολή Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1963. Ηθοποιός μ' ένα πλούσιο ρεπερτόριο ρόλων στο ενεργητικό του, ίδρυσε για ένα διάστημα δικό του θίασο. Από τα ικανά στελέχη της ελληνικής σκηνής, πέτυχε το ίδιο και στον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση με μια σειρά σοβαρών αλλά και κωμικών ρόλων.

Κατά καιρούς έχει ερμηνεύσει διάφορα τραγούδια για τις ανάγκες των ρόλων του.

Μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς του ρόλους: Ποιά Είναι η Μαργαρίτα (1961), Δεσποινίς Διευθυντής (1964), Δίψα Για Ζωή (1964), Υίε Μου Υιέ Μου (1965), Ο Εμποράκος (1967), Η Γόησσα (1967), Η Παριζιάνα (1969), Εν Ονόματι του Νόμου (1970), Η Κόρη του Ηλίου (1971) και Αιχμάλωτοι του Μίσους (1972).


πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία (εώς το 1973):

1961 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
1964
ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
1964 ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ
1964 ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ
1964 ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
1964 ΟΡΦΑΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ
1965 ΥΙΕ ΜΟΥ, ΥΙΕ ΜΟΥ
1965 ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΔΥΟ ΚΑΡΔΙΕΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ)
1965 ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΜΕΝΟΙ, ΟΙ
1965 ΦΤΩΧΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙΜΙΟΣ
1965 ΠΙΚΡΗ ΖΩΗ
1966 ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ, Ο ΤΡΕΛΑΡΑΣ, Ο (ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ, Ο ΛΟΡΔΟΣ, Ο)
1967 ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ, Ο
1967 ΓΟΗΣΣΑ, Η
1968 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
1968 ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΡΑΨΩΔΙΑ (IMPERIALE)
1968 ΛΑΟΥΡΑ
1968 ΜΙΑ ΜΕΡΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ
1968 ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ
1969 ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ, Η
1969 ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕΣ
1969 ΔΙΚΗ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ, Η
1969 ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΖΩΝΤΟΧΗΡΑ
1969 ΖΑΒΟΛΙΕΣ
1969 ΘΥΜΗΣΟΥ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
1970 ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
1970 ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΝΑΤΑΣΑ
1970 ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ, Η
1970 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΦΛΕΓΕΤΑΙ, Η
1971 ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, Η
1971 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ
1971 ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ, Ο
1971 ΚΑΘΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ
1972
ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ