Εξαρχάκος Χρόνης


e3arxakos2
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Πέθανε πρόωρα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1984. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο το 1963, με το έργο "Η βίλα των οργίων",

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1964, στην ταινία Διαζύγιο αλά Ελληνικά. Εμφανίστηκε ακόμη στα έργα, "Ιούλιος Καίσαρ (1964, Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο) και με το Θίασο της Κατερίνας (1965). Επαιξε στις παραστάσεις, "Χαρτοπαίχτρα", "Αντροτραγανίστρα" και "Ελάτε να γελάσουμε".

Το 1965 με το Θίασο Βουτσά-Κοντού-Κωνσταντίνου, στα έργα "Μην πατάτε τη χλόη", "Ο Καραγκιόζης στη Βουλή" και το 1966 στο Θίασο Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ με τα έργα "Ο κόσμος της "Σούζυ Βογκ" και "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια". Επαιξε ακόμα στο "Γλάρο" με το θίασο Φέρτη-Καλογεροπούλου και πήρε μέρος σε περισσότερες από 60 επιθεωρήσεις, πάντα ως κωμικός.

Χαρακτηριστικοί Ρόλοι: Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια, Γοργόνες και Μάγκες, Ο Γόης, Η Παριζιάνα, Ο Κατεργάρης, Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι, Το Κοροϊδάκι της Πριγκηπέσσας.

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία (εώς το 1973):

1964 ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
1964 ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΗΣ, Ο
1964 ΕΚΛΕΨΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ
1965 ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΔΥΟ ΚΑΡΔΙΕΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ)
1965 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΜΙΝΞ
1966
ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ
1966
ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ, Η
1966 ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ)
1967
ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ
1967 ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ, Ο
1968
ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ
1968 ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
1968 ΕΝΑΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΟΥΛΑ
1968
ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
1969
ΓΟΗΣ, Ο
1969 ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ, Η
1969
ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ, Η
1970 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
1971
ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ, Ο
1971
ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ
1971
ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ, ΣΤΟΠ!
1972
ΚΟΡΟΪΔΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑΣ, ΤΟ