Διανέλλος Λαυρέντης


dianellos2
Γεννήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας το 1911. Πέθανε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1978. Σπούδασε στη Σχολή Θέατρου Τέχνης. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1936 και άρχισε τη θεατρική του σταδιοδρομία.

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στην ταινία Οι γερμανοί ξανάρχονται. Εχει συνεργαστεί με πολλούς θιάσους κι έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες σε αξιόλογους δεύτερους ρόλους. Ηταν σύζυγος της ηθοποιού και ερμηνεύτριας δημοτικών τραγουδιών Φρόσως Κοκκόλα.

Ο πλέον παραγωγικός ηθοποιός του Ελληνικού Κινηματογράφου. Ο Λαυρέντης Διανέλλος στη διάρκεια της καριέρας του έπαιξε σε 199 ταινίες!

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία:

1948 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ, ΟΙ
1948 ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ
1951 ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΤΟ
1955
ΓΛΕΝΤΙ, ΛΕΦΤΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗ
1955
ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ, Η
1956 ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, Η
1957
ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ, Ο
1957 ΓΥΝΑΙΚΑΣ, Ο
1957 ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΑΣ (ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ)
1957
ΛΑΤΕΡΝΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ (ΦΟΥΣΤΑ ΚΛΑΡΩΤΗ)
1957
ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ
1957 ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΛΙΩΤΙΚΑ, ΤΑ
1958
ΕΝΑΣ ΗΡΩΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ
1958
ΚΥΡΑ ΜΑΣ Η ΜΑΜΗ, Η
1958 ΛΕΦΤΑΣ, Ο
1958
ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ
1958 ΜΙΑ ΛΑΤΕΡΝΑ, ΜΙΑ ΖΩΗ
1958 ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΣΕΝΑ, Η
1958 ΚΑΥΓΑΤΖΗΔΕΣ, ΟΙ
1958 ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ, ΤΟ
1958 ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΥΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΑΜΠΡΟΣ
1958 ΜΙΣΟΓΥΝΗΣ, Ο

1959 ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ΟΥ, Ο
1959 ΝΤΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ
1959 ΑΝΤΡΑ ΘΕΛΩ ΜΕ ΠΥΓΜΗ
1959 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑ
1960
ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ
1960
ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ
1960
ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ
1960 ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ, ΤΟ
1960 ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ, ΤΟ
1960 ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
1960 ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, ΟΙ
1961
ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, Ο
1961 ΛΙΖΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ, Η
1961 ΧΑΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
1961 ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΑ
1961 ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ (ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ)
1961 ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ, Ο
1961 ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΓΚΟΛΦΩ
1961 ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ
1961 ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ, ΤΟ
1962
ΝΟΜΟΣ 4000
1962 ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ, Ο
1962
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ, Ο
1962 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ
1962 ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΙΣ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
1963 ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΟ, ΤΟ
1963 ΑΣΩΤΟΣ, Ο
1963 ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ
1963 ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ, ΤΟ
1963 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΤΟ
1963
ΨΕΥΤΡΑ, Η
1963 ΤΡΕΛΛΑΡΑΣ, Ο
1964 ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΑΗΜΟΣ
1964 ΕΞΩ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ
1964 ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΜΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ
1964 ΚΑΘΕ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟΣ
1964 ΑΛΥΓΙΣΤΗ ΣΤΗ ΖΩΗ
1964 ΑΠΟΝΗ ΖΩΗ
1964 ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, Ο (ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ)
1964 ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΗ, Η
1964 ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
1964 ΕΚΛΕΨΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ
1964 ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΤΟ
1964 ΛΟΛΑ (ΛΟΛΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ)
1964 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
1964 ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ, Ο
1965 ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
1965 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΛΟΣ, ΤΡΕΛΛΟΣ ΒΕΓΓΟΣ
1965 ΝΙΚΗΤΗΣ, Ο (ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ, Ο - ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ)
1965 ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ (ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΖΩΗ)
1965 ΓΙΑΤΙ Μ' ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ
1965 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΟΥΝ
1965 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ
1965 ΘΥΕΛΛΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ
1965 ΚΑΤΑΡΑ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ ΒΑΡΙΑ
1965 ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΡΚΟΣ, Ο
1965 ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ
1965 ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ, ΤΟ
1965 ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΟΡΦΑΝΙΑ
1965 ΤΙΜΩΡΙΑ
1965 ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ, ΤΟ
1965 ΠΙΚΡΑΓΑΠΗΜΕΝΗ, Η (ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ, Η)
1965 ΟΤΑΝ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ
1965 ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ (ΔΕ ΘΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ)
1966 ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ, Η
1966
ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ, Ο
1966 ΦΩΣ... ΝΕΡΟ... ΤΗΛΕΦΩΝΟ... ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ
1966 ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ ΧΑΡΑ
1966 ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΩ ΑΠ' ΤΗ ΖΩΗ
1966 ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ
1966 ΑΔΙΚΙΑ
1966 ΑΡΤΙΣΤΑ, Η
1966 ΖΕΣΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, Ο
1966 ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΝΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ
1966 ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
1966 ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΩΝΗΣ, Η (ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, Η)
1966 ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
1966 ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
1966 ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΕΝΑ ΔΕΙΛΙΝΟ
1966 ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ)
1966 ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΚΛΗΡΑ, Η
1967 ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ
1967
ΘΟΥ ΒΟΥ, ΦΑΝΕΡΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ 000 (ΒΟΗΘΕΙΑ Ο ΒΕΓΓΟΣ)
1967 ΚΑΠΟΤΕ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ
1967 ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ
1967 ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΑΣΤΕΡΙ, ΤΟ
1967 ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ (ΟΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ)
1967 ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
1967 ΓΟΗΣΣΑ, Η
1967 ΔΑΚΡΥΑ ΟΡΓΗΣ
1967 ΚΑΡΔΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ Ν' ΑΓΑΠΟΥΝ
1967 ΚΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ
1967 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΔΙΚΗΣΕ, Η
1967 ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, ΤΟ
1967 ΛΑΛΑΤΟ ΛΑΛΑΚΗ (ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ, ΤΑ)
1967 ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΓΗ
1967 ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Η
1967 ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΑ
1967 ΧΑΪΔΑΡΙ ΩΡΑ 3:30 ΑΠΟΔΡΑΣΑΤΕ
1967 ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ
1967 ΠΡΟΔΟΤΗΣ, Ο
1967 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΩΡΑ 7:30
1967 ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ
1967 ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, Ο
1968
ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ, Η
1968 ΖΗΛΙΑΡΑ, Η
1968 ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ
1968 ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, ΤΟ
1968 ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΜΕΝΟΣ
1968 ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΛΥΓΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ
1968 ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
1968 ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, Η
1968 ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ, Ο
1968 ΑΝΔΡΕΣ ΔΕ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΟΙ
1968 ΓΙΓΑΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, Ο
1968 ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ, Ο
1968 ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΣΟΥ
1968 ΖΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ
1968 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΛΟΓΗΣΟΥ
1968 ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ, Ο (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΟ)
1968 ΜΕΙΝΕ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ
1968 ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ
1968 ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ, Ο
1968 ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ
1968 ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΑ, ΤΑ
1968 ΜΟΙΡΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, Η
1969 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ, Ο
1969 ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ
1969 ΑΓΩΝΙΑ
1969 ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, Η
1969 ΑΣ ΜΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΡΚΟΙ
1969 ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕΣ
1969 ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΚΕΣ
1969 ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ (ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ, Η)
1969 ΘΥΣΙΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, Η
1969 ΚΟΥΡΕΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟ
1969 ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ
1969 ΤΡΕΙΣ ΤΡΕΛΛΟΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ
1969 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ, ΤΟ
1969 ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
1969 ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
1969 ΞΥΠΝΑ ΚΑΗΜΕΝΕ ΠΕΡΙΚΛΗ
1970 ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΤΑ
1970 ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
1970 ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ, Ο
1970 ΕΓΩ ΡΕΖΙΛΕΨΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ
1970 ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ, Η
1970 ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
1970 ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΩ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
1970 ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ
1970 ΣΚΛΑΒΑ, Η
1970 ΠΟΥ ΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ
1970 ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΤΟ
1971 ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, Η
1971 ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, ΑΛΗΤΕΣ, ΠΟΥΛΙΑ
1971 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ
1971 ΕΓΩΙΣΤΑΙ, ΟΙ
1971 ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΝΑ, Η
1971 ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ
1971 ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ
1971 ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΜΙΑ ΖΩΗ
1971 ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
1972
ΑΛΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΩΡ, Η
1972
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠ΄ ΤΗ ΖΕΣΤΗ, Ο
1972 ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
1972 ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, Ο
1972 ΑΠ' ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΑΛΩΝΙΑ
1972 ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ, ΟΙ
1972 ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΗ ΖΩΗ
1972 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΜΕ
1972 ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ, ΟΙ
1973
ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, Η
1973 ΑΛΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ, Η
1973 ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, ΟΙ
1973 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, ΤΑ
1973 ΟΡΓΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ)
1974 ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΕΡΩΜΕΝΕΣ
1974 ΕΣΜΕ Η ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΑ
1975 ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ